Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.

Сообщения - Alex Goz

781
І до якого висновку прийшли нарешті? Варто купляти догорий ліхтар чи ні? Я так і не зрозумів. Longus? BBB? Це достатньо?
782
Болтушка / Re: Свиной грипп
16 ноября 2009, 20:53:46
Прочитав обидві статті, першу читав уже раніше, думку свою висловив. Самореклама, критика всього і вся, плюс пару грубих неточностей, всього перераховувати не буду, але лікарю слід би знати, що таке гомеопатія, а не нести маячню; так, антибіотиками вірусні захворювання не лікуються, але лікуються їхні ускладнення, коли приєднується бактеріальна мікрофлора;
щеплення в період епідеміїї часто призводять до виникнення більш важких форм захворювань, так як немає гарантії, що в момент щеплення людина не знаходиться в інкубаційному чи продромальному періоді, це я спостерігав на власні очі; температура +20 град.С при вологості до 70 % вірус не вб'є, зате хворий з трахеїтом чи бронхітом буду себе почувати в такому "комфорт" не комфортно, та багато інших суперечностей, зате є багато загальновідомих речей, поданих з розумним виглядом. Автор хороший психолог і просто вішає лапшу на вуха, реламуючи свої малопотрібні твори за мабуть немалі гроші, користь від яких медичною наукою тут уже точно не доведена (від творів, а не грошей :P).
Друга стаття просто інформативна - хоча я б не вживав таких термінів як фуфломіцин, (стиль дуже нагадує відомого "проффесора"), ефективність засобів, що зміцнюють імунітет ( не лікують, про це мова не йде) доведена. Відносно препарату Таміфлю - на нього у світі дивляться дуже косо, надто багато ускладнень, тому його і рекомендують при досить важких формах захворювань, не можу нічого сказати, власного досвіду застосування його не маю.
Відносно методів профілактики, все перевірено на собі - за роки служби через мої руки пройшла не одна тисяча солдат із захворюваннями на ГРЗ, я майже ніколи від них не заразився і слава Богу (і трішечки мені :P) не втратив жодного такого пацієнта.
До речі книги з вірусології, епідеміології, імунології мають до практичної медицини значно ближче відношення, ніж книги по сопромату та матеріалознавству до функціонування велосипеда, так як і решта наведених навряд чи описують роботу наприклад задньої перекидки).
783
16 ноября 2009, 07:52:22
Взагалі-то я на особистості не переходив. Просто кожен повинен займатись своєю справою. Велика біда в тому, що в нашій країні всі "знаються" на медицині, жаль тільки ще не беруться оперувати. А відносно "адекватної" статті  ввечері подивлюсь. Хоча щось подібне зустрічав в якогось московського "дуже відомого" болтолога-педіатра. Просто мені значно легше розібратись де раціональне зерно, а де шарлатанство. А відносно красиво-некрасиво, я на відміну від Вас шановний не оперую такими термінами: як "полное говно" "фуфломіцин" які теж дають можливість дещо зрозуміти взагалі. Я ні разу не обмовився і в статті не йде мова про наявність ефективних протигрипозних медикаментів. Просто ці препарати дають можливість зміцнити резистентність організму. Тобто дещо збільшують шанси не потрапити в число хворих. І про ніяку рекламу не йдеться, бізнес на цьому фрармкомпаніїї великий не зроблять: флакон настойки ехінацеї наприклад коштує 2 грн.30 коп. Зате тепер є багато спеців плодити книги, за немалими цінами, вішати в них локшину на вуха, пишучи з розумним виглядом про очевидні речі.
785
Болтушка / Re: С Днём Рождения!
14 ноября 2009, 16:46:36
Миллионер, з Днем народження! Та багато мільйонів.
787
12 ноября 2009, 22:35:12
Взагалі, паніка здається спадає, хоча в аптеках проблеми з деякими препаратами лишаються. За моїми спостереженнями, а стежу я дуже уважно, ще й підтримую зв'язок з колегами в інших регіонах, нинішня епідемія суттєво не відрізняється від попередніх, ні за швидкістю поширення, ні за важкістю. Хоча грип завжди, незалежно від штамма вірусу, річ серйозна. В більш-менш здоровому організмі, при вчасно початому лікуванні у значній більшості випадків все закінчується благополучно. А лікування починається з постільного режиму. Так, що кому "пощастить" захворіти - відразу в постіль, про вулицю та роботу на деякий час забути і все буде буде нормально.
788
12 ноября 2009, 22:00:15
Ці препарати недорогі і використовуються давно, хоча лікування й профілактика грипу потребують серйознішого підходу і знань ніж "апгрейд"  велокомп'ютерів за допомогою ножа.
789
Pakatachische бачу вдалась, вимушені канікули використовуються ефективно. Молодці. Навіть нова дисципліна з'являється в велоспорті: метання велосипеда через струмок, вперше я побачив як цю вправу виконував на велодень Nemez, а тепер от Мишок.
790
10 ноября 2009, 06:50:39
Нарешті прочитав статтю, яку сам відкопав. За змістом хороша стаття, правда більше орієнтована на медичних працівників у першій частині (багато специфічної термінології, та опису процесів). В другій частині, що стосується профілактики - усе нормально, абсолютно згоден відносно ехінацеї та прополісу- чудові засоби та й інші перераховані теж корисні. На жаль стаття дуже безграмотна в плані граматики, схоже на машинний переклад з російської мови. А може такі знавці української мови писали. У будь-якому разі матеріал корисний та доступно поданий. З годен з Alat-ою (це нічого, що так в орудному відмінку написав, а то такі ніки навигадували, що спробуй провідміняй), що в статті варто було б згадати часник й цибулю, не дарма народ ними здавна користується як засобами профілактики, а він все-таки мудрий. Навіть в армії солдатам в харчування додається сира цибуля в осінньо-зимовий період.
791
А я на службі, тому на жаль не зможу. А так би з задоволенням. Попробуйте відшукати там дорогу до Брусилова понад Десною.
792
08 ноября 2009, 22:24:22
Даю посилання: Рекомендації фахівців з народної та нетрацидійної медицини з профілактики грипу на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України

http://moz.gov.ua/ua/main/?docID=14004

Сам правда прочитати не встиг, уже хочу спати, затра почитаю.
793
Winni, тепер уже нормально?
Чи які там ще параметри на цьому капосному Радикалі виставляти?
794
Перепрошую, але я просто погано засвоїв методику розміщення фоток. Сам не думав, що так вийде. Розберусь з цим питанням.
795
Поїхали лише удвох з Nemez-ом, нормально проїхались 61 км. Потримались за дерево, чому наводжу фотодокументальне підтвердження: