Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.

Сообщения - Alex Goz

826
Поїду. Хоч форма не в ажурі за відпустку. (Всього 300 км за 2 тижні).
827
Так, це були ми.
828
З'їздили у двох з Doctor-ом. Поїздочка вийшла ще та - як звернули на Городнянську (Седнівську трасу) вітер подув в обличчя і так до самої Городні, так, що вкручувати нам прийшлось капітально. В Городню добрались з середньою швидкістю 27,3 км/год, зате назад відірвались добряче, вітер правда стих, нам допомагати не захотів, але й не заважав.
Дистанція 108 км, середня швидкість 30,1 км/год. Зміну лідера проводили через кожні 2 км.
829
Покатушка-тренування: старт о 16.00 від політеху по трасі на Городню  і назад (в Городні можливий перепочинок 10-15 хв.) дистанція - 100 км, темп 28-35 км/год (намагання втримати середню швидкість 30 км/год). Орієнтовний час повернення 19.30-20.00. З собою мати солодкий перекус, воду. ліхтар, азарт.
830
Новости / Re: Le Tour de France 2009
25 июля 2009, 11:04:29
Цитата: Nemez от 18 июля 2009, 08:49:42
Тепер залишилось з'ясувати, чому у анатомічному атласі (нажаль автора незнаю, на німецькій мові) ця кістка називається naviculare manus, а в "Анатомии человека" под ред. Привеса М.Г.  - scaphoideum.
Накінець(не з анатомічної термінології)-то я добрався до анатомії. Човноподібна кістка (ладьевидная кость) є як в складі скелету руки так і ноги. Так от на нозі вона називається os naviculare, а на руці os scaphoideum, просто на різних мовах не співпадає, наприклад українською мовою МАТИ, російською означає два слова МАТЬ, ИМЕТЬ,. Отак і в німецькому атласі переклали, тільки додали слово manus (рука). А відносно подвійної термінології: шлунок на латині ventriculus, по грецькі gaster, нирка на латині ren, на грецьки nephro, серце на латині cor на грецькі cardio та інше. А ще в анатомії знаю взагалі курйоз: до складу черепа входить os sphenoidale (клиноподібна кістка) яка нагадує формою розгорнуті крила і мала б називатись os sphecoidale (крилоподібна кістка), але при переписуванні рукопису давногрецького (здається) вченого анатома була зроблена помилка замість sphecoidale написали sphenoidale і так і пішло.
831
КнязЪ! Вітаю з Днем Народження! Здоров'я, щастя, успіхів в житті!
832
Болтушка / Re: Наши рекорды
19 июля 2009, 15:25:49
Індивідуальна гонка на 50 км 1:33.38, середня швидкість 32 км/год.
Влосипед Cross Leader Fox (колеса 28" гума 622Х37).
833
Нормально покатались, нормально покупались. Поїздка вдалась.
834
18 июля 2009, 09:19:40
Повернусь з Клочкова з'ясуємо, це здається одна з кісток зап'ястка, подвійна термінологія зустрічається нерідко.
835
18 июля 2009, 08:18:36
Трансверзальний (поперечний) перелом на латині буде fractura trasversa.
836
Мабуть поїдем.
837
Цитата: Winny от 17 июля 2009, 17:56:57
Сегодня с DrAvAsEk-ом скатали на Снов. Чуть выше моста отлично покупались. Отдохнули, маленько подсохли и домой. Загорали в пути 8)
Winny, це в Снов'янці?
839
Покатались чудово, море задоволення.
Організатору подяка!
840
Покатались нормально!
Подяка організатору!
Nemez, чотири останніх показники я щось не зрозумів.