Свиной грипп

Автор Winny, 01 ноября 2009, 16:57:12

« предыдущая - следующая »

Nemez

Сегодня участковый терапевт пришла без маски. Она не надела маску, даже когда определяла "мокрый" или "сухой" кашель у больного гриппом.
Наверное, она знает то, чего не знает традиционная медицина.

Чтобы не заболеть гриппом и ОРВИ, нужно ездить на тренировки. Где нет людей, нету носителей вирусов.

Alex Goz

Цитата: Nemez от 06 ноября 2009, 22:42:26
Сегодня участковый терапевт пришла без маски. Она не надела маску, даже когда определяла "мокрый" или "сухой" кашель у больного гриппом.
Наверное, она знает то, чего не знает традиционная медицина.

Чтобы не заболеть гриппом и ОРВИ, нужно ездить на тренировки. Где нет людей, нету носителей вирусов.
Я б на її місці маску одягнув би (може її просто не було), а відносно тренувань згоден на 100%.

Alex Goz

Даю посилання: Рекомендації фахівців з народної та нетрацидійної медицини з профілактики грипу на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України

http://moz.gov.ua/ua/main/?docID=14004

Сам правда прочитати не встиг, уже хочу спати, затра почитаю.

Alata

Спасибо Alex Goz за статью...еще раз убедилась что без пчел нам не куда ;)...народные рецепты все хорошие(сама ими иногда пользуюсь во время переходного периода осень-зима)....только забыли упомянуть,что нужно кушать лучек и чесночек...и будем все здоровы :)

Alex Goz

Нарешті прочитав статтю, яку сам відкопав. За змістом хороша стаття, правда більше орієнтована на медичних працівників у першій частині (багато специфічної термінології, та опису процесів). В другій частині, що стосується профілактики - усе нормально, абсолютно згоден відносно ехінацеї та прополісу- чудові засоби та й інші перераховані теж корисні. На жаль стаття дуже безграмотна в плані граматики, схоже на машинний переклад з російської мови. А може такі знавці української мови писали. У будь-якому разі матеріал корисний та доступно поданий. З годен з Alat-ою (це нічого, що так в орудному відмінку написав, а то такі ніки навигадували, що спробуй провідміняй), що в статті варто було б згадати часник й цибулю, не дарма народ ними здавна користується як засобами профілактики, а він все-таки мудрий. Навіть в армії солдатам в харчування додається сира цибуля в осінньо-зимовий період.

Ulan

статья больше смахивает на рекламу фуфломицинов,  які виготовляються низкою фармацевтичних підприємств України

Alex Goz

Ці препарати недорогі і використовуються давно, хоча лікування й профілактика грипу потребують серйознішого підходу і знань ніж "апгрейд"  велокомп'ютерів за допомогою ножа.

Nemez

Alex Goz, клас! +100 балів за "болонською" системою.

Alex Goz

Взагалі, паніка здається спадає, хоча в аптеках проблеми з деякими препаратами лишаються. За моїми спостереженнями, а стежу я дуже уважно, ще й підтримую зв'язок з колегами в інших регіонах, нинішня епідемія суттєво не відрізняється від попередніх, ні за швидкістю поширення, ні за важкістю. Хоча грип завжди, незалежно від штамма вірусу, річ серйозна. В більш-менш здоровому організмі, при вчасно початому лікуванні у значній більшості випадків все закінчується благополучно. А лікування починається з постільного режиму. Так, що кому "пощастить" захворіти - відразу в постіль, про вулицю та роботу на деякий час забути і все буде буде нормально.

Ulan

15 ноября 2009, 22:18:24 #39 Последнее редактирование: 15 ноября 2009, 23:15:59 от Ulan
мои знания лежат несколько в другой сфере. однако читать и анализировать информацию не касающуюся моей профессиональной деятельности я вполне в состоянии. так вот, статья на которую вы дали ссылку - унылое говно.
1) вот пример адекватной статии о профилактике, лечении, и прочем:
http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/1942.phtml
автор  Е.О.Комаровский, возможно ссылка уже была, всю тему я не читал.
2) еще одна статья от специалиста
http://botalex.livejournal.com/44828.html#cutid1
позволю себе процитировать
Все прочие препараты и снадобья, включая ВСЕ отечественные "противогриппозные" препараты СОВЕРШЕННО НЕЭФФЕКТИВНЫ. Так называемые "иммуномодуляторы" - чистейший фуфломицин. Не спонсируйте мошеннический фармапром! Лучше потратьте ваши деньги на полноценное питание.

3) http://botalex.livejournal.com/46818.html#cutid1
статья о осложнениях и смертности от гриппа.

ну и напоследок
Цитата: Alex Goz от 12 ноября 2009, 22:00:15
Ці препарати недорогі і використовуються давно, хоча лікування й профілактика грипу потребують серйознішого підходу і знань ніж "апгрейд"  велокомп'ютерів за допомогою ножа.
съезд на личности - некрасиво для человека вышедшего из пубертатного периода, тем паче, что мы с вами незнакомы, и вы не имеете ни малейшего представления о моих профессиональных навыках и знаниях. и уж тем более о навыках и знаниях человека придумавшего апгрейд.

Nemez

16 ноября 2009, 00:24:25 #40 Последнее редактирование: 16 ноября 2009, 00:37:10 от Nemez
Цитата: Ulan от 15 ноября 2009, 22:18:24
мои знания лежат несколько в другой сфере.
О какой "адекватной статье" и "статье от специалиста" может идти речь?
Как можно судить о медицине, тем более оценивать статьи, не имея медицинского образования?

Вопрос на засыпку. Сколько книг по вирусологии, эпидемиологии и иммунологии Вы прочли, хотя бы на уровне "интересующийся"?

Alex Goz

16 ноября 2009, 07:52:22 #41 Последнее редактирование: 16 ноября 2009, 12:46:58 от Winny
Взагалі-то я на особистості не переходив. Просто кожен повинен займатись своєю справою. Велика біда в тому, що в нашій країні всі "знаються" на медицині, жаль тільки ще не беруться оперувати. А відносно "адекватної" статті  ввечері подивлюсь. Хоча щось подібне зустрічав в якогось московського "дуже відомого" болтолога-педіатра. Просто мені значно легше розібратись де раціональне зерно, а де шарлатанство. А відносно красиво-некрасиво, я на відміну від Вас шановний не оперую такими термінами: як "полное говно" "фуфломіцин" які теж дають можливість дещо зрозуміти взагалі. Я ні разу не обмовився і в статті не йде мова про наявність ефективних протигрипозних медикаментів. Просто ці препарати дають можливість зміцнити резистентність організму. Тобто дещо збільшують шанси не потрапити в число хворих. І про ніяку рекламу не йдеться, бізнес на цьому фрармкомпаніїї великий не зроблять: флакон настойки ехінацеї наприклад коштує 2 грн.30 коп. Зате тепер є багато спеців плодити книги, за немалими цінами, вішати в них локшину на вуха, пишучи з розумним виглядом про очевидні речі.

Ulan

ок, убедили, отличная статья :)
ушел за ехинацеей.  8)

Ulan

Цитата: Nemez от 16 ноября 2009, 00:24:25
Вопрос на засыпку. Сколько книг по вирусологии, эпидемиологии и иммунологии Вы прочли, хотя бы на уровне "интересующийся"?
вопрос на засыпку, сколько книг по материаловедению, сопротивлению материалов, деталям машин, конструкциям машин и механизмов вы прочли, чтобы судить о велосипедах?
как можно о этом рассуждать, не имея технического образования?  :)

Nemez

Ответ на вопрос на засыпку, для неответевшего на вопрос на засыпку. 5.